Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η βιβλιοθήκη των παιδιών


Μια γωνιά του σχολείου μας που δεν είχαμε οργανώσει  μέχρι τώρα , είναι η γωνιά της βιβλιοθήκης των παιδιών. Ήρθε σήμερα η ώρα και για αυτό. 
Πλησιάσαμε με τα παιδιά και καθίσαμε στους καναπέδες  και τα στρώματα . Αρχικά πήραν στα χέρια τους τα παραμύθια και παρατήρησαν τα χρωματιστά τους εξώφυλλα. Προσέξαμε ότι τα βιβλία ήτα πιο σκληρά στο έξω μέρος τους ,  ενώ τα φύλλα τους ήταν πιο μαλακά. Ανοίξαμε και είδαμε τις πολύχρωμες εικόνες και τα γράμματα.  Συμφωνήσαμε με τα παιδιά για το πώς πρέπει να τα κρατάμε και για το ότι δεν πρέπει να τα καταστρέφουμε . Είπαμε ακόμα πως πρέπει να τα τοποθετούμε στη θέση τους όταν τελειώνουμε το διάβασμα έτσι ώστε να τα βρίσκουμε πάλι σε καλή κατάσταση όταν τα θέλουμε .

Τοποθέτησα αριθμούς στη βιβλιοθήκη και είπαμε πως κάθε αριθμός είναι το σπίτι ενός βιβλίου.


Αντίστοιχους αριθμούς είχα βάλει στο εξώφυλλο των βιβλίων μας . Προσπαθήσαμε να αντιστοιχίσουμε τους αριθμούς των βιβλίων με τις θέσεις στη βιβλιοθήκη.



Έτοιμη η βιβλιοθήκη μας!!!!!!!!!




Nα  και τα παιδάκια !!!!




 Σε λίγες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές μας.
 Σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας , της  φαντασίας και της υπευθυνότητας στα παιδιά. 
 Η διαδικασία δανεισμού είναι απλή : Κάθε Παρασκευή τα παιδιά θα επιλέγουν ένα από τα βιβλία για να το διαβάσουν το Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους με τους γονείς ή κάποιο άλλο αγαπημένο τους πρόσωπο. 
Βασικός όρος είναι να  επιλέγουν διαφορετικό βιβλίο κάθε φορά.
Σε ένα έντυπο θα γράφουν το όνομά τους ,θα αντιγράφουν όπως μπορούν τον τίτλο του βιβλίου και θα ζωγραφίζουν μια εικόνα του βιβλίου που τους κάνει  εντύπωση. Το έντυπο αυτό θα το παίρνουν μαζί τους στο σπίτι μαζί με το βιβλίο.
Θα πρέπει να  επιστρέψουν το βιβλίο τους τη Δευτέρα στο σχολείο σε καλή κατάσταση και όποιος θέλει μπορεί να μας μιλήσει γι'  αυτό (με ποιον το διάβασε, για τι μιλούσε το βιβλίο, αν του έκανε εντύπωση κάτι ή ό,τι άλλο θα  ήθελε να πει γι'αυτό). Με αυτό τον τρόπο το κάθε παιδί θα διαβάσει τα περισσότερα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: