Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Προετοιμασία γιορτής "Ο καρχαρίας που έκανε το μάγκα"

Η φετινή καλοκαιρινή γιορτή του 5ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης είναι η δραματοποίηση του παραμυθιού "Ο καρχαρίας που έκανε το μάγκα" της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη. 

Στις γιορτές μας  πάντα προσπαθούμε να περάσουμε αρχικά καλά μαζί με τα παιδιά και κυρίως να χαρούμε την προετοιμασία χωρίς πολύ άγχος .Δεν είναι στόχος μας μια τέλεια θεατρική παράσταση μιας και τα παιδιά μας δεν είναι "ηθοποιοί", ούτε εμείς "σκηνοθέτες,σκηνογράφοι, φωτογράφοι ή μουσικοί". Άλλωστε η τεχνολογία πια, μπορεί να μας δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα που παλαιότερα έκαναν τις Νηπιαγωγούς να είναι λίγο από όλα τα παραπάνω.Αυτό που προσπαθούμε πάντα στην προετοιμασία μιας γιορτής είναι να υπάρχει έντονη συμμετοχή των παιδιών σε όσο το δυνατόν περισσότερες ενέργειες. Έτσι  λοιπόν,φέτος τα παιδιά έφτιαξαν το σκηνικό της γιορτής μας. Ζωγράφισαν απλώς ζώα της θάλασσας στο καβαλέτο, τα κόψαμε και τα τοποθετήσαμε πάνω σε μπλε φόντο.
 Έτοιμος ο βυθός μας!!!!!







Η χρήση του βιντεοπροβολέα μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε σκηνές του παραμυθιού βοηθώντας την εξέλιξη της ιστορίας.



Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και δεν χρειάζονται περιττά έξοδα για στολές για τα παιδιά προτιμήσαμε να φτιάξουμε κάτι διακριτικό του κάθε ρόλου χρησιμοποιώντας μακετόχαρτο, χρυσόκολλες και τέμπερες .Το μακετόχαρτο δεν είναι υλικό που τα παιδιά μπορούν να το κόψουν.  Αυτό το κάναμε εμείς. Μας βοήθησαν όμως τα παιδιά  στο να  χρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε τα ψαράκια.
Να τα ψαράκια μας λοιπόν!!!


Με κάνσον και τέμπερες  τα παιδιά φτιάξανε και τα καπελάκια τους .



















Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τις προσκλήσεις μας,
αφού η κατασκευή τους ήταν δουλειά των παιδιών .
Έκοψαν τους καρχαρίες τους και κόλλησαν τα μάτια και το στόμα τους.


Αύριο είναι η Γιορτή μας.
 Ελπίζουμε να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά 
και τους προσκεκλημένους τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: